søndag 19. april 2015

Ny bok, Hvitvasking av Tom Kristensen.

Jeg har nå begynt på en ny bok etter juleferien, da måtte jeg velge en bok skrevet av en nordisk forfatter. Jeg valgte da en bok med navnet "Hvitvasking" av Tom Kristensen, boken så ganske interessant ut når jeg leste på baksiden. 

Bokens hovedkarakter heter Asgeir Müller, han overtar en kunstforretning i Oslo etter onkelens plutselige dødsfall. Asgeir Müllers onkel, Andreas Müller var en velstående eier av en kunstforretning litt utenfor handelsområdet i Oslo. Lite blir fortalt om Andreas Müllers liv, han bodde i en leilighet over forretningen, han jobbet lange timer og hadde en kvinnelig ansatt som heter Sofie. 

I første kapittel blir en gjengleder i Oslo brutalt drept i sin leilighet i morgentimene, han blir torturert over tid av to gjerningsmenn før han til slutt blir drept. Vi får ikke vite noe mye om mordet annet enn at det ikke er et engangstilfelle i en gjeng-krig i Oslo, men jeg har en følelse av at dette mordet vil ha mye å si for historien fremover.

Fremover ser det ut til at vi skal få se mer av bak historien til gjengmordet i Oslo og kanskje det har noe med en mystisk nøkkel som Asgeir fikk fra sin onkel i testamentet.