onsdag 26. november 2014

En visitt av Gandalf. del 2

Frodo er fortsatt i Lommekroken og Gandalf er der med han. Gandalf har en anelse om hvilken ring det er Bilbo har oppbevart i alle disse årene. Det er herskerringen, smidd av den onde herskeren Sauron, den ble smidd for mange tideverv siden i flammene av Dommedagsjuvet.

Gandalf kastet ringen inn i flammene i peisen til Frodo, Frodo ble litt sjokkert men tok ringen i hånden sin. Man kunne begynne å skimte skrift, ikke en vanlig skrift, Frodo kunne ikke lese den, men det er det få som kan. Det er språket av Mordor, en fordervet versjon av det alviske språk. På denne ringen står det: "En Ring skal samle dem, én Ring finne dem, én Ring betving dem og i mørket binde dem." Dette er to av linjene i alvenes vers om maktringene.

Gandalf finner det for farlig for Frodo å bli værende i lommekroken, Gollum har fortalt mørkets styrker om ringen og Lommelunene. Frodo må reise til alvene og han skal ta med seg sin Gartner og venn, Sam Gamgod.

Boken fortsetter bare å gi meg mer info om Tolkiens univers som jeg ikke kunne fra før av. Alt er skrevet å slik detalj at det er sjokkerende, det er rett og slett en fantastisk bok som forbløffer meg med sin utrolige historie.

"Tre Ringer for alvene under det blå; syv er for dverger i saler av sten; ni for menn som all kjødets gang må gå. Men for Mørkets herre en eneste én i det dunkle Mordor hvor skyggene rår. En Ring til å samle dem, én Ring finne dem, én Ring betvinge dem og i mørket binde dem i det dunkle Mordor hvor skyggene rår."  Alvenes vers om maktens ringer.

Og bare fordi jeg elsker konspirasjonsteorier..,
Tolkien døde i 1973...
1 Ring for mørkets herre,
9 Ringer for menn som alle kjødets gang må gå,
7 Ringer for dvergene i hallene av sten, og
3 Ringer for alvene under det blå.
Coincidence i think not!

onsdag 19. november 2014

En visitt av Gandalf del 1

Jeg har begynt å lese på kapittel to i boken Ringenes Herre, Etter Bilbos 111. bursdag har han forlatt Lommekroken for godt og Frodo er nå herre over Lommekroken. Han fortsetter tradisjonen med Bilbos bursdag ved å feire den hvert år, folket i Hobbitsyssel er litt urolige for Frodo, han oppfører seg så rart mener de. Frodo går mange turer rundt i skogene, men de blir stadig lengre og ensommere. Hobbitene frykter for at Frodo skal følge i Bilbos fotspor.

Ni år etter Gandalfs siste besøk har han returnert til Lommekroken, han forteller om magiske ringer laget av alvene og deres farlige krefter. Gandalf forteller om virkningene ringen hadde på Bilbo og hvordan dens krefter gjør deg om til en tjener av det onde.

Dette er så langt jeg har lest inn i kapittel to, det tar seg virkelig opp fra det forrige kapittelet der de bare fortalte om hobbitene og deres historie. Nå kjenner jeg at det er litt mer spenning og handling, boken virker litt lettlest fordi den drar deg med videre, Jeg vil bare lese enda mer, men har ikke tid til det nå. Del 2 kommer snart! ;D