onsdag 20. mai 2015

Kunstforretning, gamle damer og torpedoer.

Asgeir Müller sitter fortsatt nede i  en liten kunstforretning i Oslo, han begynner å få samlet tankene litt rundt det å ha en kunstforretning. Asgeir kommer over noe gammelt regnskap fra onkelen, han blir overrasket over at noen kan ha så lav en lønn, ut fra regnskapet var hans årlige lønn rundt 200 000 kroner. han tenker at dette må han spørre Sofie om, men han blir litt forsinket av mannen som leier ut lokalet til kunstforretningen.

En mann av navnet Tor Kaaber er eieren av lokalet som er kunstforretningen, han sier at leien må økes og hvis ikke blir han kastet ut. Han ble tilbudt en avtale av Kaaber, han skal få beholde sitt lokale og samtidig få lokalet som ligger ved siden av. For  å få denne avtalen må leien over tredobles, Asgeir svarer bare at han må tenke på saken.

Asgeir møter på en gammel kjenning fra befalskolen, de går for å ta seg en pils sammen i en liten bar. Vennen har jobbet som leiesoldat på det afrikanske kontinentet og har nå kommet tilbake til Norge. Han jobber omtrent som en torpedo for noen virksomheter, han sier at den eneste forskjellen mellom han og en torpedo er at han ikke knuser kneskålene dine. han er heller ikke så fornøyd med å bli kalt en torpedo og mener han er mer som en "altmuligmann". Senere får man høre en samtale mellom han og en av sjefene hans, de mener at Asgeirs bedrift kan brukes til å hvitvaske penger, vi får sikkert vite mer om dette senere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar